Workshop Broodbakken

Altijd al willen weten hoe je zelf een lekker brood kunt maken? Doe dan mee met onze workshop brood bakken. Deze worden gegeven in Enschede aan de Brinkstraat en in Deventer. In onze workshop laten we de deelnemers stap voor stap kennis maken met de essentiële bereidingfasen van brood: het kneden, rijzen en het bakken. Uiteraard worden deze stappen onderbouwd met toegankelijke theoretische informatie. Onze workshop is leerzaam, lekker maar vooral ook heel erg gezellig!!

De workshop bestaat uit de volgende 3 elementen:

  • Handmatig kneden, opbollen, rijzen en bakken van een groot speltbrood
  • Machinaal kneden van een speciaalbrood van het seizoen, opbollen, rijzen en bakken
  • Bewerken van een deeg tot focaccia en vlechtbrood

Programma

Vanaf 18 uur heten we je welkom met koffie en thee en iets lekkers er bij. Daarna, rond 18:30 gaan we aan de slag met het kneden. Vanaf 21 uur zijn we klaar met het meest actieve deel van de avond en gaan we al het brood bakken en drinken we intussen een drankje en proeven we alvast wat vers gebakken brood. Rond 22 uur zal het brood gebakken zijn en nemen we afscheid van elkaar. Uiteraard neemt iedereen z’n zelf gebakken brood mee naar huis.

Kosten en data

De workshops worden gegeven in Enschede en Deventer. De datum om een workshop te plannen is in overleg mogelijk. Voor Enschede is een minimaal aantal van 10 deelnemers, maximaal aantal deelnemers 30. In Deventer verzorgen we een workshop voor rond de 10 personen. Is het niet mogelijk om je met deze groepsgrootte aan te melden? Schrijf je dan in voor de Open Workshop,de data voor de aankomende periode zijn:

Enschede

  • Geplande workshops zijn volgeboekt. Data nieuwe workshops voor het voorjaar 2018 worden binnenkort hier weergegeven.

Deventer

  • vrijdag 10 november 2017  Deze workshop is volgeboekt
  • vrijdag 8 december 2017

Tijdens de Kerstspecial workshop gaan we er feestelijk tegen aan. We gaan een Kerststol met spijs maken en een feestelijke chocolade specialiteit. Uiteraard wordt onze  focaccia ook nog gemaakt met extra veel, lekkere toppings.

Kosten p.p. bedragen, inclusief hapje, drankje en het zelf gemaakte brood:

  • tot 15 deelnemers: € 42,50
  • 16 – 20 deelnemers: € 40,00
  • 21 – 30 deelnemers: € 37,50
  • kosten voor een Open Workshop Enschede:  € 37,50 de Kerstspecial kost € 42,50
  • kosten voor een Open Workshop Deventer: € 42,50

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een email naar: info@broodbode.nl