Je eigen Broodbode

De Broodbode heeft inmiddels 13 locaties waar we onze broodjes maken en verkopen. De meeste vestigingen worden geëxploiteerd door franchisers. Dit zijn zelfstandige ondernemers die de Broodbode formule “huren”. Als je een vestiging van een Broodbode exploiteert heb je de exclusieve rechten om binnen een bepaald verkoopgebied (stad, gemeente of regio) het merk “de Broodbode” te voeren en de producten van de Broodbode te verkopen en te bezorgen.

De kracht van de Broodbode franchise formule

De Broodbode franchise heeft zich in het Oosten van het land bewezen als populair merk met kwalitatief hoogstaande en sterk onderscheidende producten. De Broodbode heeft een frisse, aansprekende huisstijl en een jonge doelgroep, een doelgroep die van lekker eten houdt, maar ook een bewuste levenstijl nastreeft. Naast de particuliere markt heeft de Broodbode een sterke focus op de zakelijke markt. Dankzij een accurate en servicegerichte bezorgdienst icm ons assortiment, bestellen bedrijven graag bij de Broodbode. De bezorgomzet van een Broodbode vestiging bedraagt gemiddeld 40% van de totale omzet. Naast sterke formulekenmerken biedt de Broodbode ook veel synergievoordelen. Verpakkingen en communicatiemiddelen worden centraal ontwikkeld en ingekocht. Productiecapaciteit en medewerkers kunnen worden gedeeld in geval van over- of onderbezetting. Een gezamenlijke website met een goedwerkende bestelportal. Kennisoverdracht mbt vergunningen, apparatuur, kwaliteit en produktiviteit. Inkoopvoordeel door gezamenlijke volume etc, etc.

Is een eigen Broodbode iets voor jou?

Wij krijgen vaak de vraag wat de voorwaarden zijn om een eigen Broodbode te openen. In de eerste plaats vinden we het belangrijk dat je een horeca en/of bakkerij achtergrond hebt en beschikt over leidingevende capaciteiten en ondernemersvaardigheden. Gastheerschap, klantgericht denken en handelen zijn eigenschappen die bij jou passen. De Broodbode is jou op het lijf geschreven, de formule met bijbehorende kenmerken en doelgroep passen 100% bij jou. Je bent een Foodie, je bent dol op lekker en bijzonder eten en je hebt oog voor kwaliteit en detail.

Onze franchisers beheersen alle aspecten van de formule, je bent een aanpakker en super allround. We vinden namelijk dat als jij de eigenaar bent van een Broodbode filiaal dat je weet hoe alles werkt en wordt gemaakt. Je kent de Broodbode pas echt goed als je er van binnenuit kennis mee hebt gemaakt. We verwachten daarom van een toekomstig franchiser dat hij/zij minimaal 490 uur (3 mnd) operationele training heeft opgedaan bij één of meerdere Broodbode vestigingen.  Dit leertraject is in principe onbetaald tenzij er een vacature beschikbaar is die door jouw beschikbaarheid kan worden ingevuld.

 

De locatie

Een nieuwe Broodbode locatie heeft een aansprekend verzorgingsgebied met voldoende inwoners (+ 30.000) en bedrijven. Er is een goede marktanalyse mbt concurrentie en doelgroep. Het verzorgingsgebied sluit bij voorkeur aan op een bestaand verzorgingsgebied van de Broodbode.  Binnen de regio Twente zijn alle geschikte verkooplocaties inmiddels opgevuld of vergeven. Het pand van een nieuwe vestiging heeft minimaal 150 m2 vloeroppervlakte, is goed bereikbaar met auto en heeft voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Het pand is voorzien van een horecabestemming (categorie 1) of kan dmv bestemmingswijziging aangepast worden naar een categorie 1 horecabestemming.  Een Broodbode locatie kan alleen maar gebruikt worden voor de Broodbodeformule. Een combinatie met andere bedrijfsactiviteiten is niet mogelijk.

 

Middelen

Voor de investeringen en financiële overbrugging van de opstartperiode is een startkapitaal nodig. Minimaal een derde deel van het begrote investeringsbedrag moet uit eigen vermogen bestaan (geen lening en vrij besteedbaar).  Het totale investeringsbedrag is sterk afhankelijk van de bouwtechnische staat van het te betrekken pand en de “doe het zelf” skills van de franchiser. Op basis van de locatie en bijbehorende marktsituatie kunnen we het potentiële rendement van de vestiging analyseren mbv de exploitatiegeschiedenis van de bestaande Broodbode locaties. Voor het gebruik van de formule betaal je een eenmalige opstartfee en een maandelijkse franchisefee over de behaalde omzet.

Heb jij nu opeens heel veel zin om je eigen Broodbode te beginnen? En past het beschreven profiel bij jou en zijn de vereisten haalbaar? Dan nodigen we je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken en kennis te maken. Mail ons gerust of stel een vraag per mail via [email protected]

Broodbode Franchise