Selecteer een pagina

Ons Brood

De Broodbode maakt het brood zelf, het kneden, rijzen en bakken doen we op de meest ambachtelijke wijze met de allerbeste grondstoffen die verkrijgbaar zijn en dat proef je!

Bio-Desem

We maken ons brood met biologisch desem…. niet omdat we dat zo trendy vinden klinken maar omdat we overtuigd zijn van de smaak- en gezondheidsvoordelen. Desem geeft het brood een karakteristieke smaak, subliem krokant korstje en een stevige maar malse kruim. Daarnaast is desembrood geschikt voor mensen die geen melkproducten mogen, het bevat geen melkderivaten en is rijk aan calcium en ijzer.

Ciabatta

Ons ciabattabrood bakken we op de vloer in onze vloeroven. We hebben meergranen ciabatta en ciabatta wit. Het ciabatta meel is rijk aan durum tarwe en heeft een luchtige structuur. De witte ciabatta wordt voor het bakken bestrooid met roggebloem. De meergranen ciabatta wordt gedecoreerd met een mix van sesamzaad, pompoen en zonnebloempitten en krokant gepofte mais.

Focaccia

Onze focaccia’s worden van het zelfde deeg gemaakt als onze witte ciabatta. Alleen doen we de deegstukken voor het bakken in een rond pannetje en smeren we het in met een tapenade van pesto,tomaten en olijfolie. Vervolgens doen we er een tomaatje en een beetje zeezout op. Focaccia heeft een zachte korst.

Meergranen Spelt

Ons meergranen spelt wordt ook gemaakt met desem. Speltbrood heeft een compactere structuur dan bijvoorbeeld onze ciabatta’s. Spelt heeft een heerlijk volle smaak en is bovendien erg gezond.

Glutenvrij brood

Al enige tijd bakken wij voor degene die liever geen gluten eten glutenvrij brood. Ons glutenvrije brood bevat lactose en is gemaakt van maismeel. Wij bakken dit brood 1x in de week op een moment en plek in ons bedrijf dat het de minste kans heeft in aanraking te komen met gluten. We verpakken het brood na het bakken en vriezen het dan in. Als jij je glutenvrije brood besteld halen we jouw broodje uit de vriezer, en maken de werkplek schoon, zodat het brood zo glutenvrij mogelijk blijft. Helaas kunnen we niet garanderen dat jouw broodje 100% glutenvrij is. Gezien de aard van ons bedrijf en de mate van productie van glutenhoudend meel en deeg kunnen we niet beloven dat het brood niet besmet is met sporen van gluten.

Samenstelling glutenvrij:

maiszetmeel, weipoeder, droge melkbestanddelen, dextrose, plantaardig vet, antiklontermiddel, emulgator: guarpitmeel, calcium, vruchtvezels, inuline (voedingsvezel)