Welkom bij de Broodbode

De Broodbode is een lunch en cateringbedrijf dat inmiddels actief is met 10 vestigingen in het Oosten van het land. Naast bezorging van lunches aan bedrijven en particulieren is het ook mogelijk om bij ons, in één van onze vestigingen, te komen lunchen of je broodjes af te halen. Onze lunchzaken zijn huiselijk ingericht waar iedereen zich thuis voelt. We laten bij de Broodbode graag zien hoe we alles maken, we hebben daarom een open keuken en vertellen graag hoe we onze produkten maken. 

Alles huisgemaakt

Onze slogan is: “Huisgemaakt brood belegd met kakelverse ingrediënten!” Homemade zit in ons DNA. We kopen bijna niets kant en klaar in, we vinden eigenlijk altijd dat als je iets zelf maakt dat het veel beter smaakt. Industrieel vervaardigde produkten bevatten naar onze mening vaak te veel zout en conserveringsmiddelen. Onze patisserie, smoothies, salades en spreads worden dagelijks in elke vestiging, vers gemaakt. We maken ook zelf ons brood. Daarvoor hebben we in Enschede en Deventer deegkeukens ingericht. In deze keukens maken we het deeg voor ons brood voor alle vestigingen. We maken 3 soorten deeg en gebruiken uitsluitend biologisch zuurdesem om het brood te laten rijzen. Bio-desem vereist meer rijstijd en een intensievere verwerkingswijze maar levert een uitzonderlijk mooi en smaakvol product op. Ons deeg wordt gekoeld naar de vestigingen gebracht waar het ‘s morgens wordt gebakken.

Ons Brood

De Broodbode verkoopt 2 soorten ciabatta brood, wit en meergranen. Voor ons ciabattabrood gebruiken we durumtarwe meel en artisanale bloem. Ons ciabatta brood bakken we op de stenen vloer van onze oven. Het brood bakt hierin lekker krokant en heeft na het bakken een luchtige maar stevige kruim. De witte ciabatta heeft als afwerking “on top” een laagje roggebloem. De meergranen ciabatta heeft een krokant “jasje” van zaden en pitten bestaande uit o.a. pompoenpitten, mais kruim, sesam en lijnzaad.

Naast ciabatta’s hebben we ook focaccia en speltbrood in ons assortiment. Focaccia is gemaakt met wit deeg en gemarineerd met een tapenade van tomaat, kruiden en olijfolie. De focaccia is op smaak gemaakt met een tomaatje en zeezout. Ons speltbrood is gemaakt van 100% zuiver spelt meel. Het bevat dus geen tarwe. Voor de decoratieve afwerking gebruiken we roggebloem.

Glutenvrij

De Broodbode maakt ook glutenvrij brood. We maken het met de grootste zorg en vermijden gluten door een aparte oven te gebruiken en te werken volgens strikte bereidingsrichtlijnen. De Broodbode blijft natuurlijk een bedrijf waar veel met bloem en meel wordt gewerkt. We kunnen daarom helaas niet uitsluiten dat er minimale sporen van gluten op het brood aanwezig kunnen zijn. Ons glutenvrije brood bevat maismeel en lactose. We rekenen voor glutenvrij brood een toeslag van € 1.00.

Heb je vragen over onze produkten of over onze dienstverlening? Stuur dan een e-mail naar info@broodbode.nl wij zullen je vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

2017 Broodbode Haverstraatpassage Enschede
2018 Broodbode Brinkstraat Enschede
2018 Restyle Broodbode Haverstraatpassage Enschede
2018 Team Broodbode Enschede