11.8.25

Ciao Bella! Zó Maak Je Bruschetta Van Ons Brood!

Bij De Broodbode houden we van vers, maar we houden nóg meer van slim omgaan met eten.

Ons brood wordt dagelijks vers gebakken, maar is net zoals al het brood zonder kunstmatige toevoegingen maar één dag geschikt voor verkoop. Daarom werken we samen duurzame initiatieven als Too Good To Go, een supercool initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Via hun app kun je zien welke Broodbode-locaties meedoen (bijna allemaal!) en verrassingspakketten reserveren die aan het einde van de dag opgehaald kunnen worden. In die pakketten vind je vaak:

  • belegde broodjes (soms met een kleine smeerfout, bijvoorbeeld het 'verkeerde' sausje)
  • sapjes in flesjes van 0,25 liter
  • en héél veel los brood

Ons brood is stevig, vol van smaak en blijft ook na een ritje in de vriezer prima kwaliteit. Stop het in een luchtdichte zak, vries het in, en haal het eruit zodra je trek hebt. Geef het na ontdooien nog 3 minuutjes in een voorverwarmde oven of airfryer op 180°C en je hebt weer dat knapperige, versgebakken gevoel. Zo haal je gewoon thuis de Broodbode-beleving in huis, of je er nu je favoriete hagelslag op strooit of een dikke plak leverworst. En voor de bourgondiërs die op warme dagen dat vakantiegevoel willen oproepen, hebben we ook nog een superlekker recept!

Restjesrecept: Bruschetta van Broodbode-brood

Bruschetta is hét bewijs dat simpel ook overheerlijk kan zijn. Perfect voor die focaccia of dikke witte ciabatta uit je Too Good To Go-pakket. Dit recept houdt rekening met 4 sneetjes brood!

  • Focaccia of witte ciabatta in sneetjes van 2 centimeter
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rijpe tomaten
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie extra vierge
  • Zout & peper naar smaak
  • Optioneel: beetje balsamico voor de lefgozer met extra pit

➡️ Lees verder onder de afbeelding.

In vijf stappen de lekkerste bruschetta!
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtstand). Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bak ze 5 - 7 minuten tot ze krokant zijn.
  2. Halveer de knoflookteentjes en wrijf de snijkant over het warme brood.
  3. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng met gescheurde basilicum, een scheutje olijfolie, zout en peper.
  4. Schep het tomatenmengsel royaal op het knoflookbrood.
  5. Maak het af met nog een scheutje olijfolie of een drupje balsamico.

Bonustip: ook megalekker met gegrilde paprika of verkruimelde feta erbij!

Met Too Good To Go krijgt ons brood een tweede kans, en met deze bruschetta geef jij het een smakelijke upgrade. Zo winnen we allemaal: jij, wij, je smaakpapillen én de planeet. 🌍💚